Website Archeologie en Kunst
  Home      Een andere kijk op kunst en religie     OntcijferingVinčaschrift    Tatoeages Ötzi   De Halaf cultuur
Beeldje St. Geertruid     Kunst    
15-10-2020 Vernieuwd         google8868d886d9cbf696.html

 

De kunst die mijn vrouw Margot en ik maken is te vinden op website Atelier Meulenberg. Mensen die eventueel een beeld willen kopen kunnen met ons contact opnemen. 
Telefoon: 0648918123 Of mail ons door op nevenstaande link te klikken: Emailadres.   
Onderstaand twee voorbeelden van de glaskunst van Margot en mijn beelden die geïnspireerd zijn door de kunst en religie uit de steentijd.

                      
              Geluksvogel,  40 cm. hoog.                                               Buitenbeeld "Lotus", 1.35 m. hoog.
        
        
         
"De godin uit de grot". Gemaakt uit een stuk druipsteen  uit een grot in Italië.  Hoogte 92 cm.
Een wonder dat dit in een steen kan zitten. Te mooi en te bijzonder om  te verkopen.
    
    
          
Remake "Venus des Pyrénées".  Marmer. Geschikt voor binnen en buiten. De rug van het beeld is gevormd door de natuur. Hoogte 68 cm.  
De Griekse Venus werd geboren uit het schuim van de golven in de Middellandse zee. De "Venus van de Pyreneeën" is geboren uit  afzettingen op de bodem van deze zee, bestaande uit de kalkskeletten van kleine zeedieren, al dan niet gemengd met grijs slib. Tijdens het Krijt (vele tientallen miljoenen jaren geleden) ontstond daaruit marmer die werd opgeheven tot ver boven zeeniveau, toen de Pyreneeën werden gevormd door de botsing van Spanje op Europa. 
  
    
        
"Moedergodin" met dubbele halsketting en vruchtbaarheidsgordel. Marmer uit de Pyreneeën, waarin de natuur talloze brokjes van vroeger gevormde marmers heeft opgenomen. Op sokkel van Belgische hardsteen.  Hoogte 50 cm.
   
     
         
"De Denker". Een heel bijzonder beeld. Op twee zijden is "de Denker" zichtbaar, die dus al in de steen zat. Aan één zijde is de steen ruw (zie foto rechts).   Marmer uit de Pyreneeën. Hoogte 71 cm.  Niet geschikt als tuinbeeld.
   

    
 
Drie Maangodinnen, glas, staal, beton, 230 cm.  Deze beeldengroep stelt drie maangodinnen voor. Bij een goede plaatsing van de beelden staan de maangodinnen aan de hemel en stralen zij zelf als de maan (foto’s rechts).  De inspiratie voor deze beeldengroep was een reliëf uit de prehistorie (20.000 jaar oud), dat drie godinnen uitbeeldt. Op de voorgrond werd een stier weergegeven, die vanouds met de maan is verbonden. Bij de oude Egyptenaren draagt de (Apis)stier de maan tussen zijn hoorns.  
De cyclus van de maan staat symbool voor het leven van de mens. Met nieuwe maan wordt hij geboren, in het eerste kwartier is hij nog jeugdig, met volle maan volwassen en in het laatste kwartier oud. Met nieuwe maan sterft hij, om weer opnieuw geboren te worden.
In de beelden groep zijn de levensfasen weergegeven als drie maangodinnen: een jong meisje, een volwassen vrouw en een oude vrouw. Zij staan tussen de hoorns van de (Apis)stier, waarvan de kop zeer gestileerd in staal is weergegeven. 
   
   

 
'Wedergeboorte'. Een bijzonder Venusbeeldje van transparante roze albast. Hoogte 19 cm. Alleen voor binnen.   
Overdag, bij zon achter het beeldje, is het reliëf vrijwel niet zichtbaar (links). 's Avonds, bij laagstaande zon, verschijnt zij (midden).
Bij opvallend licht, verschijnt deze Venus (rechts).